PŘEDSTAVTE SI,

ŽE ZATÍMCO SI DÁVÁTE DVACET, SPOŘÍTE

MYSLET NA ZADNÍ VRÁTKA JE PROSTĚ PECKA

Na vaše sny. Na podzim života. Na krátkodobou i dlouhodobou rezervu. Pro děti a vnoučata.  Hledáte vhodný typ produktu? Pomůže vám s tím. Tohle všechno umíme.

STAVEBNÍ SPOŘENÍ

DOPLŇKOVÉ PENZIJNÍ SPOŘENÍ

TERMÍNOVANÉ VKLADY

PODÍLOVÉ FONDY

Více informací

NEMOVITOSTI, AKCIE, ZLATO, ...

SPOLUPRACUJEME

JAKOU KONKRÉTNÍ FINANČNÍ REZERVU POTŘEBUJETE VYTVOŘIT?

STAVEBNÍ SPOŘENÍ

Stavební spoření patřilo k velmi výhodným spořícím produktům, a to především díky státní podpoře a relativně vysokému zhodnocení s velmi nízkým rizikem. Nicméně v minulých letech došlo ke změnám, které se výrazně projevily na tom, jak výhodné stavební spoření dnes je či není. Faktem zůstává, že zhodnocení stavebního spoření převyšuje úročení spořících účtů, ovšem s výrazně nižší likviditou. Tuto nižší likviditu může naopak vyvážit státní podpora, která je ke stavebnímu spoření stále poskytována.

Dalo by se říci, že stavební spoření je dobrým produktem pro ty, kteří vědí, že naspořené peníze nebudou příštích 6 let potřebovat. Je to velmi vhodný produkt zvláště pro ty, kteří vědí, že chtějí využít následné úvěrové produkty. Jedná se o úvěr ze stavebního spoření nebo o překlenovací úvěr. Stavební spoření jako spořící produkt patří mezi střednědobé. Jeho délka je 6 let a několik měsíců.

DOPLŇKOVÉ PENZIJNÍ SPOŘENÍ

Je to spoření na penzi, které podporuje stát, a to formou státního příspěvku. Smyslem penzijního spoření je umístění Vašich příspěvků, příspěvků zaměstnavatele a státu do fondů, které obhospodařuje penzijní společnost.

Hlavní výhody jsou ty, že výši příspěvku můžete kdykoliv měnit, nevznikají žádné poplatky navíc, své peníze můžete vybrat i předčasně (již po dvou letech od založení smlouvy), můžete uplatnit slevu na dani, ročně můžete získat státní příspěvek až 2760,- Kč (při vlastním vkladu 1000,-).

TERMÍNOVANÉ VKLADY

Termínovaný vklad je vhodný pro uložení úspor, které nepotřebujete mít okamžitě k dispozici. Mají vyšší zhodnocení než spořicí účty, ale peníze jsou na nich vázané delší dobu. Při předčasném vyzvednutí úspor z termínovaného vkladu se platí sankční poplatky a tím klient přijde o část zhodnocení. Lze je rozdělit na 3 typy: krátkodobé (s výpovědní dobou 7 dní až 1 rok), střednědobé (s výpovědní dobou 2 – 3 roky) a dlouhodobé (s výpovědní dobou delší než 4 roky).

PODÍLOVÉ FONDY

Podílový fond je nástroj kolektivního investování. Představme si, že máte volné finanční prostředky a chcete, aby se průběžně zhodnocovaly. Nemáte však předchozí zkušenosti ani čas, můžete investovat do podílových fondů. Jednotlivé podílové fondy mají stanovené investiční cíle, jsou to vlastně taková pravidla, podle kterých obhospodařují svěřené finanční prostředky. Podle těchto cílů si můžete sami (dle svých regionálních, oborových preferencí, nebo míry ochoty riskovat….) zvolit do kterého fondu investujete, resp. čí podílové listy nakoupíte. Hodnota podílových listů v čase kolísá, potom se mluví o nerealizované ztrátě nebo zisku.

DLUHOPISY

Zjednodušeně řešeno, nákupem dluhopisu se stáváte věřitelem podniku nebo státu, který dluhopis vydal. Vydavatel se zavazuje vyplácet ve stanovených termínech dohodnutý úrok a na konci splatnosti vrátit investorovi vloženou částku. V případě, že podnik neuspěje a vyhlásí bankrot , máte vyšší šanci získat své peníze zpět než akcionáři.

NEMOVITOSTI, AKCIE, ZLATO, ...

Chcete si koupit jednu nebo několik nemovitostí k dlouhodobému pronájmu a takto ukládat své volné prostředky? Chcete si koupit akcie Vámi preferovaných společností napřímo, aby Vám každý rok chodily na váš účet dividendy z podílu na zisku? Chcete mít část svých finančních rezerv uložených ve zlatě? Všemi oblastmi se již dlouhodobě zabýváme a pomáháme naším klientům s realizací jejich záměrů.

JEDEME V TOM S VÁMI UŽ 10 LET

NENAŠLI JSTE, CO JSTE HLEDALI?

PŘEDSTAVTE SI, ŽE SE RÁNO PROBUDÍTE A BYDLÍTE VE SVÉM

Chci hypotéku

PŘEDSTAVTE SI, ŽE AŤ SE STANE TÉMĚŘ COKOLIV, JSTE POJIŠTĚNI

Chci pojištění