Nečekejte na první vločky a přezujte své vozidlo včas

15.10. 2019

Zima klepe na dveře. V jakém stavu jsou Vaše zimní pneumatiky a pojištění vozidla?

Na základě našich zkušeností jsme dali dohromady tři nejčastější dopravní nehody, které s klienty řešíme a na které se velice těžce uplatňuje autopojištění, pokud není auto přezuto na zimní pneumatiky dle §40a zákona 361/2000 Sb.

Tři nejčastější dopravní nehody

• Máte havarijní pojištění, dostali jste na náledí smyk, způsobili jste škodu svému vozidlu a vzorek zimních pneumatik neodpovídá definované hloubce dezénu.   V tomto případě může pojišťovna krátit nebo dokonce i nevyplatit pojistné plnění, a to z důvodu nesplnění podmínek pro technicky způsobilé vozidlo.
  • Jste pojištěni, jeli jste po zasněžené silnici s nedostatečným vzorkem na pneumatikách, do cesty vběhlo zvíře a došlo ke střetu. Také v tomto případě může pojišťovna krátit nebo dokonce i nevyplatit pojistné plnění, a to z důvodu opět nesplnění podmínek pro technicky způsobilé vozidlo.
  • Stali jste se účastníkem dopravní nehody a neměli jste zimní pneumatiky.  Policie udělí blokovou pokutu, odečte Vám body, ale především po Vás pojišťovna může žádat náhradu za hrazení škody, kterou jste způsobil jinému vozidlu díky nezpůsobilému technickému stavu vozidla!

Nečekejte tedy na první vločky a přezujte své vozidlo včas!

A pokud patříte k těm, kteří mají své vozidlo v pořádku přezuté na zimu, máme radost. Zároveň doporučujeme pravidelnou revizi / kontrolu pojištění vozidla, abyste měli jistotu, že se pojistka bude vztahovat i na výše uvedené situace.

Autor článku: František Hrnčár