Máte svůj majetek dobře pojištěný? - 8.6.2017

8.6.2017

Máte svůj majetek dobře pojištěný? - 8.6.2017

Pojištění nemovitosti má většina rodin vyřešené, horší situace nastává u pojištění domácnosti? Nevidíte rozdíl? Rozdíl však je, jedná se o dva různé druhy pojištění. V pojištění nemovitosti je pojištěn rodinný dům, byt, chata, garáž, bytový dům + vše co je pevně spjato se stavbou (např. střecha, podlahy, okna). Pojištění domácnosti je to „ostatní“ co máte doma (nábytek, oblečení, elektronika, kuchyňská linka, spotřebiče,….). Většina domácností je podpojištěna. V důsledku podpojištění může docházet a dochází ke krácení pojistného krytí ze strany pojišťoven. Proto všem našim klientům doporučujeme kontrolu všech pojistných smluv. Do pojištění majetku patří také Pojištění z držby nemovitosti, které se většinou sjednává jako doplňkové. Jako příklad pojistné události může posloužit namrzlý chodník před naším domem (náš chodník), na kterém si soused zlomí nohu.  A čí je to vina? Souseda? Kdepak, naše – jako majitele nemovitosti.

Na závěr nesmíme zapomenout na Pojištění občanské odpovědnosti. Většina z nás ji zná pod pojmem „Pojistka na blbost“ a spoustu zaměstnanců ji řeší hlavně z profesního života. Ale pozor Pojištění občanské odpovědnosti je něco jiného, na co se velmi často zapomíná. Myslíte si, že ji nepotřebujete? Většina událostí vzniká nešťastnou náhodou. Např. dítě někomu rozbije ve škole telefon, nebo způsobí zranění a rodiče vymáhají náhradu škody. Domácí mazlíček vběhne pod auto a způsobí dopravní nehodu. Kdo je vinen? Vy – jako majitel psa. Škoda může jít do statisíců až milionů (s novým Občanským zákoníkem i desítek milionů), a pokud nemáte pojištění odpovědnosti, tak je to situace, kterou můžete pociťovat ještě hodně dlouho. Nejste si jisti, co Vaše pojistky obsahují? Kontaktujte nás, provedeme analýzu Vašich pojistných smluv.